jest zimno a my jemy jak najęci ! J, ją i suka pochłaniamy ogromne ilości jedzenia. Nasz czas wolny kręci się wokół jedzenia i jedzenie stało się jedną z głównych zimowych przyjemności.
a jak za oknem pada śnieg (jak u nas ostatnio) to cudownie, jak dom pachnie pieczeniem lub gotowaniem…
dziś pudełko na górską wyprawę przez śniegowe roztopy …

image

sałatka Momo (inspiracja z vege baru momo z krakowa)
wafle ryżowe bio z soją
kawałek ciasta czekoladowego

image

sałatka Momo dla dwóch głodomorów:
trzy garście szpianaku baby
dwie garście makaronu chińskiego
garść moreli suszonych bio i nerkowców bio
sos sojowy – 5 łyżek
miód – 2 łyżki
biały pieprz – szczypta

na patelni podduszamy orzechy nerkowca w sosie sojowym z miodem i pieprzem

makaron chiński zalewamy wrzątkiem i po minucie odcedzamy

szpinak i morele szatkujemy

mieszamy wszystko razem. sałatka najlepsza jest kilka godzin po przygotowaniu, jak smaki przejdą się nawzajem.

czas: 20 min
koszt: total 80 pln, to pudełko: 10 pln

image

jeszcze tylko ciepłe buty, taki widok i… pełnia szczęścia … : )

Advertisements