Tagi

Nareszcie! Truskawki, pomidory , szpinak, szparagi …
Czas zmienić kulinarne zwyczaje. Za chwilę na bloga wróci cykl „local goodies”, jak tylko wybiorę źródło świeżych warzyw i owoców na ten sezon : )
Tymczasem wege burger podbił nasze lunch boxy i chyba zagościł w nich na stałe: )

image

A zaczęło się od wyprawy w górki i wizyty w ulubionej piekarni w Rogowie Sobóckim, skąd przywieźlismy bułki orkiszowe. Był jeszcze chleb z żurawiną ale do Wro już nie dotarł ; )

image

Składniki proste i domowe a smak cudowny 🙂 jako burgerowego „kotleta” użyłam panierowanego selera. Jako sosu -pasty z papryki i słonecznika (przepis był tu).

W domowej bułce byłby już totalnie naj, muszę poszukać przepisu. A może Wy coś macie ? : )

Advertisements